#siji-kolom {margin:10px 0;padding:1%;width:98%;}

Sabtu, 7 Disember 2013

Legasi Kuda Hitam

KUDA HITAM MEMBANTU ANDA BERLARI KENCANG NAFAS PUN PANJANG

Para pakar dari Centre For Sexual Health Research (CFSHR) University of Southampton merumuskan betapa kesihatan seksual di kalangan lelaki TELAH menjadi satu gejala senyap yang amatbahaya kepada kestabilan sesebuah rumah tangga.APABILA KESTABILAN RUMAH TANGGA TERANCAM…  gejala lain akan menyusul. Antaranya, keretakan hubungan suami isteri… gejala kemurungan serta ketegangan emosi suami mahu pun isteri.
Bahkan anak anak yang tak berdosa akan turut menjadi mangsa daritragedi keruntuhan rumah tangga. Justru masalah seksual yang
dihadapi oleh kaum lelaki tidak boleh diambil mudah dan
direngankan. Satu terapi khas harus diberikan kepada mereka yang
terlibat. Ironinya, kaum lelaki agak kurang terbuka bila bercakap
soal prestasi seks peribadinya. Keegoan diri mereka amat
tidak membantu sebarang terapi untuk mereka. Kajian Pusat
Kesihatan Seksual Asia (PAKSA) yang berpangkalan di Hong Kong pula merumuskan bahawa 1 dari 3 lelaki dewasa di Asia mengalami tahap pertama masalah kesihatan seksual lelaki iaitu ejakulasi pra matang (Pre mature ejaculation). Bermula dengan ‘gejala kecil’ ini akan menyusul pula masalah kegagalan ereksi penuh, yang akan membawa kemungkinan disfungsi total atau mati pucuk.
Satu kajian oleh sebuah institusi tempatan menganggarkan tidak kurang 1.6 juta lelaki Melayu mengalami satu dari tiga gejala seksual lelaki iaitu ejakulasi pra matang, ereksi tidak penuh dan mati pucuk. Ini menyamai nisbah 1:3 masalah seksual lelaki yang dirumuskan oleh PAKSA. Fakta ini diikuti dengan penuh minat oleh mereka yang suka menangguk di air yang keruh. Bagi mereka ini merupakan satu peluang terbaik. Lalu mereka mengeksploit situasi ini. Mereka mengambil kesempatan semahu mahunya. Lihatlah iklan di dada akhbar…. Betapa banyaknya iklan yang memaparkan produk dan testimoni yang berkaitan masalah ‘Tenaga bathin kaum lelaki’.

CFSHR telah menekankan bahawa bagi mengatasi masalah kesihatan seksual kaum lelaki kita tidak boleh mencari jalan pintas atau jalan mudah. Soal ini tidak boleh selesai dengan menelan beberapa biji kapsul atau beberapa sudu jus setiap pagi atau malam. Masalah ini sebenarnya lebih kompleks berbanding yang kita bayangkan. Ia bukan sekadar soal ‘PUCUK’ tetapi merangkumi akar, batang, dahan, ranting, daun, bunga, putik dan buah. Justru terapi bagi kaum lelaki harus bermula dengan diagnosa holistik. Kemudian dinalisa dan diselidiki dengan intensif. Apa yang harus difahami ialah.. tenaga seksual lelaki amat terpengaruh oleh energy energi kosmik yang lain. Energi seksual lelaki tidak wujud sebagai satu entiti fisiologi tersendiri. Ia merupakan gabungan elemen emosi, spiritual, mental dan estetika. Ia harus digembeling bersama tujuh tenaga kosmik lain lalu dialirkan secara lancer, seimbang dan saksama ke seluruh tubuh melalui saloran saloran energi hayat yang sistematik. Pendekatan holistik stimulatherapy. Kaedah stimulatherapy sentiasa memastikan ahlinya agar tidak melakukan tiga kesalahan berikut apabila menjalankan sebarang terapi keatas pesakit:

1.       Generalisasi  - semua lelaki sama!
2.       Simplifikasi - Mempermudah masalah
3.       Business motive - Kepentingan bisnes

1. Generalisasi  - ‘Alah…semua lelaki sama!’
Tidak! Tidak semua lelaki itu sama. Tetapi setiap lelaki itu unik. Dia adalah dia tiada penduanya!Justru apabila ia bermasalah tanganilah secara unik, tersendiri dan khususiyah.

2. Simplifikasi - Mempermudah masalah
Masalah kesihatan adalah sesuatu yang amat kompleks kerana ada terlalu banyak faktor seperti faktor alam, cuaca, factor luaran, dalaman, emosi, spiritual, mental, budaya, gaya hidup dan pasangan hidup. Semua memainkan peranan secara langsung mahu pun tidak langsung terhadap kesihatan seorang lelaki. Maka semuanya itu harus dinalisa, diteliti dan dipelajari. Rawatan hanya diberikan setelah mempertimbangkan semua faktor. Dalam Stimulatherapy tiada perubatan berbentuk mistik dan magik. Ia bersifat logik dan saintifik.

3. Business motive - Kepentingan bisnes
Jangan sesekali meletakkan motif bisnes di atas segalanya. Motif kita seharusnya ‘ingin membantu’ – itu mesti yang nombor satu! Apabila kita membantu orang lain … dengan ikhlas dan professional – bisnes kita akan maju dengan sendirinya. Percayalah!


1. Diagnosa fungsi vital organs (fisiologi) semasa.

2. Konsultasi dan analisa ke atas kondisi kesihatan semasa.

3. Mengenal pasti punca utama masalah.

4. Mengenal pasti channel dan organ yang terlibat.

5. Menetapkan Terapi Stimulasi ke atas organ 
   dan saloran tenaga yg terlibat.

6. Pengambilan remedi herba (Teh dan 
   kapsul Kuda Hitam) sebagai tambahan.

7. Mementapkan bentuk Terapi psikologi stimulatherapy.

8. Mengajarkan teknik senaman stimulasi lelaki .

9. Teknik mandian stimulaterapi.

10. Urutan tulang belakang dan urat saraf lelaki dan stimulasi gedung tenaga.

11. Urutan pulih tenaga.

12. Rawatan lulur herba lelaki.

13. Urutan rawatan kesehatan pra pengantin lelaki.

14. Mandian Pra pengantin Lelaki.

15. Persediaan tenaga dengan Senaman Kesehatan.

16. Persediaan Minuman herba Lelaki Perkasa.

17.  Mengenal Makanan dan Pemakanan Kesihatan.

18.  Penambah baikkan gaya hidup.


FENOMENA Tenaga Bathin MELAYU

Sekarang ini bukan sekadar fenomena tapi dah jadi sindrom. Sindrom Produk Melayu tak ada lain – hanya menjurus kepada produk nak kurus, produk nak kulit licin dan gebu dan produk nak intimkan hubungan suami isteri. Setiap produk MESTI ada TESTIMONI dengan gambar SEBELUM dan SELEPAS yang amat amat menakjubkan! Dan itulah produk yang menyesakkan ruangan iklan semua media cetak mahu pun elektronik.
Sekali lagi ditegaskan bahawa TIDAK ada produk ajaib dengan kuasa sakti yang jatuh dari langit. Setiap produk mungkin ada KESERASIAN tertentu yang terbatas. Kita disuruh berikhtiar. Kita disuruh berobat. Kita disuruh mendapatkan ASBAB sebelum Allah mengurniakan penyembuhan sebenarnya. Maka kebetulan kita menggunakan produk tertentu lalu sembuh, maka produk itu adalah ASBAB, yang menyembuhkannya sebenarnya adalah Allah SWT. Namun pengusaha obat tersebut tidak boleh mendabik dada mengatakan produknya yang terbaik. Buktinya ialah sebaris TESTIMONI yang sudi wajahnya dipaparkan di akhbar atau majalah.


1.       Teh Kuda Hitam Bukan Obat

Ia adalah satu produk ikhtiar yang mudah mudahan boleh menjadi asbab bagi ribuan lelaki yang menghadapi masalah prestasi seksual. Namun ia tidak boleh di war warkan secara sewenang wenang. Ia adalah adunan 100% herba tanpa pengawet, pewarna, perisa dan apa apa bahan perangsang. Tubuh dan segala organ dan system hayatnya TIDAK wajar dirangsang secara PALSU. Terdapat pelbagai rangsangan semula jadi yang alamiah boleh digunakan dengan selamat dan mujarab. The Kuda Hitam harus diambil dengan dua S iaitu Stimulasi Urutan dan Senaman.2.       SENAMAN - Stimulasi Semula jadi dengan bersenam dan berolah raga

•         Menunggang kuda

•         Mengayuh basikal

•         Berenang 

•         Jogging 

•         Berdayung 

•         Senaman regangan khas lelaki3.  Urutan Stimulatherapy sebagai terapi khusus kaum lelaki

Urutan stimulatherapy untuk kaum lelaki adalah satu cabang dari Modality Stimulatherapy. Ia merupakan rawatan kesihatan komplimentari secara integrasi yang menggabungkan pelbagai teknik antaranya;i. Teknik merangsang sistem pertahanan diri semula jadi dalam tubuh secara natural misalnya dengan urutan stimulasi pada titik refleksi tubuh.ii. Teknik melancarkan pengaliran tenaga, pengaliran darah dan pengaliran cecair tubuh melalui kaedah urutan stimulasi.iii. Merangsang sistem dalaman melalui pengambilan herba terpilih.iv.Teknik senaman kesihatan lelaki. Dari kajian klinikal para pengamal stimulatherapy mendapati bahawa herba terpilih (berbentuk teh) diambil secara teratur bersama urutan dan senaman dapat memberikan kesan jauh lebih positif dan berkekalan berbanding pelbagai ‘ubat-ubatan seksual’ di pasaran.


HARGA PAKEJ TERAPHY KESEHATAN LELAKI ADALAH RM2950, (boleh bayar ansur dengan deposit RM1000 )
TARIKH KURSUS;  bulan april 2014 (tarikh akan ditentukan kemudian), Hanya untuk peserta yg telah menyelesaikan kursus asas Stimulaterapi dan telah menerima tauliyah sebagai pengamal.
BERMINAT? sila contact sms/whatsapp: nama.i/c , nak belajar stimulaterapi, dan lokasi Damansara /KB (pilih salah satu)ke  0133319624, 01935377689

Pendekatan holistik rawatan stimulatherapy bagi pemulihan tenaga kaum lelaki akan melalui proses:


Bersama Dato’ Dr Hj Rusly Abdullah
              Meneroka Peluang Bisnes Terbaik Yang Berjalan Dalam Senyap.
              Jom! Jadi ahli terapi kesihatan LELAKI

Sertai pasukan ‘Kuda Hitam’ dengan panji2 STIMULATHERAPY. Misi kita ialah membantu kaum lelaki agar boleh ‘Lari Kencang, Nafas Pun Panjang’  Ramai yang tidak tahu, dalam senyap ada ratusan ribu kaum LELAKI yang menghadapi  ‘masalah ’ kesihatan sehingga menjejaskan orestasi kelakiannya.  Usaha membantu mereka initelah menjadi satu industri terapi  tersendiri dengan prospek bisnes  berbillion ringgit setahun. Inilah ‘peluang senyap’ yang boleh membantu anda menjadi seorang Jutawan Senyap. Ayuh buat keputusan segera untuk sertai industri terapi untuk kaum lelaki ini. Bagaimanakah caranya? Anda harus mengikuti latihan sehingga  melayakkan diri anda untuk:

1. Mendapat Sijil atau Tauliah Pengamalan bagi salah satu modaliti perubatan tradisonal yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

2.  Menjadi ahli sebuah badan pengamal perubatan komplimentari yang diperakui.Banyak salah faham tentang masalah kesihatan lelaki.  Masalah ini telah disensasikan untuk melariskan puluhan produk yang meragukan di pasaran. Akhirnya mereka yang tidak waspada menjadi mangsa. Soal kesihatan lelaki begitu kompleks. Ianya tidak boleh diatasi dengan hanya sebotol kapsul atau tablet, atau minyak urut atau jus herba. 

Banyak faktor holistic yang mempengaruhi kesihatan lelaki, justru ia harus ditangani secara HOLISTIC. Kami adalah sebuah modaliti komplimentari yang sah. Kami sedang membentuk Pasukan Pemacu Kesihatan Lelaki. Untuk bergerak membantu kaum lelaki yang bermasalah. Kami percaya apabila seorang lelaki/
Ketua Keluarga bermasalah kesannya melibatkan seluruh keluarga. 

Kami menyediakan latihan untuk mereka yang berminat menjadi  pengamal Stimulatherapy – Pengkhususan Kesihatan Lelaki. 

Modul kami merangkumi:

i. Teknik merangsang sistem pertahanan diri semula jadi dalam tubuh
secara natural misalnya dengan urutan stimulasi pada titik refleksi tubuh.

ii. Teknik melancarkan pengaliran tenaga, pengaliran darah dan pengaliran
cecair tubuh melalui kaedah urutan stimulasi.

iii. Merangsang sistem dalaman melalui pengambilan herba terpilih.

iv. Teknik senaman kesihatan lelaki.


v. Memahami anatomi dan fisiologi tubuh lelaki. 


Teh Jawa Cap  Kuda Hitam – minuman untuk membantu memulihkan tenaga kaum lelaki. Tidak dijual dipasaran terbuka.setiap kotak berharga rm 125,(termasuk kiriman pos) Stokis diperlukan di seluruh negara:
Hubungi : sms/whatsapp: nama, i/c, jumlah kotak pembelian, ke 0133319624 atau h/p 0135377689Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Followers

visitor

Flag Counter
- See more at: http://bloggerbondowoso24.blogspot.my/2013/03/menambah-1-kolom-2-kolom-3-kolom.html#sthash.RDCI5U54.dpuf